Danmarks største private hjemmeside om Disneyland Resort Paris

Disneyland Anaheim

I juli måned 2011 valgte vi at besøge Disneyland Anaheim i forbindelse med vores 3 ferie i USA. Hele familien glædede sig, da netop Disneyland Resort Paris er en kopi af parken i Los Angeles. Desuden er det den første park som Walt Disney skabte, så den er også meget nostalgisk, hvis man er glad for Disneyland parkerne.  Parken blev åbnet den 18. juli 1955 og forlystelsesparken var helt unik for sin tid og den har siden hen skabt standard for andre forlystelsesparker i hele verden.  

 

Parken ligger ca. 30 km syd for Los Angeles centrum, så der skal bruges bil for at nå parken, medmindre man ankommer med fly til LAX, da der kører Disney busser til og fra lufthavnen. 

 

Ligesom i Disneyland Resort Paris, så er der 2 parker og et rekreativt område, som her hedder Downtown Disney.  Jeg vil her beskrive de 2 parker og vores indtryk: 

 

Disney California Adventure

Denne park minder meget og Disney Studio og den har da også hentet en del inspiration fra filmene.  Parken er betydelig større end i Paris, men der er næsten de samme forlystelser. Selve indgangen er en mindre model af Golden Gate, og det er flot lavet.  

 

 

 

 Kllik for større billede

 

En del af forlystelserne i hele Disneyland er baseret på vand, men man kan også sagtens ”tåle” at blive våd, når dagstemperaturen snildt er over 30 grader.

 

 

  Kllik for større billede

 

Et særligt område er Paradise Pier, hvor det hele er bygget op omkring en sø. Det minder om en havneby med forlystelser, restauranter og butikker. Den største forlystelse er Pariserhjulet med Mickey´s ansigt og den store træ rutchebane California Screamin, der i den grad lever op til sit navn.

 

 

  Kllik for større billede

 

Store dele af parken var spærret af, da man var i gang med at bygge den største udvidelse nogensinde i parken. Området bliver Radiator City fra filmen Cars og det skal stå færdig til næste år. Det bliver et selvstændigt område inde i parken med forlystelser, butikker og restauranter.  

 

Disneyland Park

Denne park er den klassiske park og den er næsten identisk med Disneyland Park i Paris, bortset fra den er større og den har nogle flere områder.

 

 

  Kllik for større billede

 

Indgangen til parken sker under en gammel jernbanestation og det er slet ikke så imponerende som i Paris, hvor man jo går under Disneyland Hotel. En ting der i den grad skuffede var slottet, der ikke er ret meget større end en stor gård i Danmark. Slottet var ikke særligt højt og det er slet ikke det blikfang, som det er i Paris. 

 

 

  Kllik for større billede

 

Da parken jo også er en del større end i Paris, så var det en del flere tema lande, såsom New Orleans Square, Critter Country og Mickeys Toontown. Den sidste var interessant at besøge, da det formentlig bliver det næste store projekt i Disneyland Resort Paris. 

 

 

  Kllik for større billede

 

Der var en del store forlystelser og man måtte forberede sig på, at der var en del ventetid. Dog brugte man i stor stil Fastpass, så man altid kunne trække en billet og ikke vente så længe. I Pirates of The Carribean var Jack Sparrow repræsenteret hele 3 gange og det var med Johnny Depp originale stemme, hvilket var en sjov oplevelse. Forlystelsen tog sit udgangspunkt i en gammel bygning i New Orleans Square og den var en del længere end i Paris.

 

  
Kllik for større billede 

 

I Main Street lå der et museum om Disneyland, hvor berømte skuespillere som Steve Martin fortalte om starten – godt hjulpet af Anders And. Det skal man ikke snyde sig selv for, hvis man besøger parken. Billetterne kostede 105 dollars for 1 dag, hvilket er ca. 550 kr.

 

Det var spændende at besøge Disneyland Anaheim og høre figurerne tale rigtig amerikansk. Man bør dog være der i flere dage, hvis man skal nå at opleve hele området og prøve de fleste forlystelser.